TAMPERE GP SÄÄNNÖT

(VOIMASSA KAUDESTA 2021 ALKAEN)

Tampere GP on kutsukilpailu kauden aikana Tampereen Kaupin vinttikoiraradalla vähintään kahdessa PVK:n järjestämässä ratakokeessa kilpailleille, eniten pisteitä keränneille koirille.

Kilpailu juostaan suorana finaalina.
GP-MATKAT:
PP 280 m
PK, BA, CI, IT ja WH 350m
muut 480m

Tampere GP erikseen koirille (kaikki rodut), jotka eivät ole saavuttaneet käyttövalioaikaa PVK:n järjestämissä ratakokeissa Kaupin Vinttikoiraradalla miltään matkalta kuluvalla kaudella.

GP- luokassa tulee olla vähintään kaksi osallistujaa, jotta kilpailu ko. luokalle järjestetään. Mitattavissa roduissa ylikorkeille järjestetään omat GP- luokkansa.

Pistelasku avoin- ja sijoituskilpailut (Avoimet kilpailut: A-finaaleissa oma pisteytys, B- finaalit pisteytetään sijoituskilpailujen mukaisesti). Pisteet lasketaan yhteen kaikista lähdöistä, johon koira on osallistunut.

GP -luokkaan kutsutaan kuusi eniten pisteitä kerännyttä koiraa. Mikäli rodun GP -luokassa on kutsuttavia koiria enemmän kuin kuusi, ovat sijoilla 7. – 12. olevat koirat ko. luokan varakoiria paremmuusjärjestyksessä. Varakoirat saavat osallistumisoikeuden, mikäli joku tai jotkut varsinaiset kutsutut estyvät osallistumasta. Jos luokassa on kutsuttavia koiria enemmän kuin 12, ja näistä vähintään 6 narttuja ja 6 uroksia, kutsutaan sukupuolet erikseen mahdollisine varakoirineen.

Tasatilanteissa kutsujärjestyksen ratkaisee Tampereella kyseisenä vuonna juostu parempi aika GP-matkalta. Mikäli koiralla/ koirilla ei ole aikaa rodun GP-matkalta vertaillaan aikoja seuraavasti:

SVKL:n määrittämät pienikokoiset rodut:
Ensin huomioidaan 350 m aika, sitten 280 m aika ja viimeisenä 480 m aika. Poikkeuksena
PP, jolla huomioidaan ensin 280 m aika, sitten 350 m aika.
SVKL:n määrittämät muut rodut:
Ensin huomioidaan 480 m aika, sitten 350 m aika ja viimeisenä 280 m aika.
Mikäli edelleen ollaan tasatilanteessa, kutsujärjestyksen ratkaisee arpa.

Koirien omistajat saavat valita lähtökopit kutsujärjestyksessä, jonka mukaan on määräytynyt myös koiran juoksumantteli.

Kutsukilpailussa ei ole kilpailumaksua.